Uitleggen wat Bureau Bijspel is, dat betekent natuurlijk vertellen over mijzelf. Ik ben op 20 juli 1985 geboren als Sebastianus Wilhelmus Antonius ('swa' voor vrienden) van Duren en groeide op in een Brabants dorp genaamd Reek; een speldenknopje van 1700 inwoners op een steenworpafstand van Uden. Op jonge leeftijd kwamen twee passies tot uiting: het onthouden van alle hoofdsteden van de wereld en het maken van muziek. Aan dat eerste had ik niet zoveel, dat tweede wat meer: op mijn middelbare school (het SSgN in Nijmegen) werd ik als pianist veel gevraagd om bij uitvoeringen andere leerlingen te begeleiden. Al langer loop ik dan met het idee om te gaan studeren aan het conservatorium in Tilburg, maar dat mocht niet zo zijn.

Want stiekem ontpopt zich een derde passie: de journalistiek. Het schrijven voor de schoolkrant was een feest en er waren te veel schooldagen waarop ik met kleine oogjes kwam opdagen omdat ik de nacht ervoor veel te lang had zitten luisteren naar Club Lek op 3FM. Een bijbaantje bij Free Record Shop wakkert de liefde voor alternatieve muziek aan en muziekblad Oor heeft er een abonnee bij. De studieplannen worden ingewisseld, de stad niet en ik ga studeren aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Daar maak ik al snel kennis met VPRO's 3voor12/Tilburg, een online platform voor alternatieve popmuziek. Een warm badje voor mij en eentje die mij van het een in het andere project laat storten.

En nu is er dan Bureau Bijspel, vernoemd naar het oud-Hollandse woord dat 'een toepasselijk of zinnebeeldig verhaal' betekent. Ik vind dat wel toepasselijk omdat ik een echte storyteller ben. Of het nou gaat om journalistiek werk, een copywriting-klus, het organiseren van evenementen of zelfs een avond dj'en in de kroeg: in de kern ben ik iemand die ervan houdt om anderen net zo enthousiast te krijgen over iets waar ik geanimeerd over kan vertellen. Daarnaast heb ik nog wel eens slapeloze nachten omdat ik uit het niets weer eens iets heb bedacht en mijn onderneming als goed excuus kan gebruiken om er werk van te gaan maken.

Ik ben op heel veel vlakken inzetbaar en mijn kantoordeur staat voor iedereen open om eens goed te kijken naar wat ik voor jouw bedrijf, evenement of wat dan ook kan betekenen. Wil je op de koffie komen? Stuur mij even een mailtje, dan hoop ik je spoedig te zien.

Tot snel,
Bas

Over bureau bijspel